Bistrotafels creëren een sfeer van stijl en verfijning. Interessant is dat ze tegelijkertijd ook een sfeer van gezelligheid creëren. Deze verschillende beschrijvingen kunnen zijn omdat de term “bistro” wordt beschouwd als een Franse term. Mensen denken over het algemeen aan verfijning als ze aan iets Frans denken. Bovendien is de bistro een klein en ontspannen eetcafé dat bevorderlijk is voor intimiteit en warmte.

Als slimme consumenten hun huis willen versieren, kiezen velen bistrotafels en bijpassende stoelen voor hun informele eetruimtes. De bistroset is uniek en stijlvol en maakt een blijvende indruk bij de bezoeker. En aangezien ze geen deel uitmaken van het gemiddelde Amerikaanse huis, is een bistro-set iets dat mensen willen ‘ervaren’. Ze kunnen niet wachten om te gaan zitten en te doen alsof ze ergens in Frankrijk in een gezellige Franse eetgelegenheid zitten.

Een leuke manier om te decoreren met bistrotafels is om van de kamer een Frans restaurant of bar te maken. Dit zorgt voor een instant Europese sfeer, die op zichzelf al leuk is. Als je ernaar verlangt om naar Frankrijk of naar door Frankrijk geïnspireerde plaatsen te reizen, kun je elke dag je stukje Frankrijk in huis halen. Plaats een mand met stokbrood en speel wat Franse muziek op de achtergrond, en voila! Je bent in Frankrijk!

Ook is een bistroset een verstandige keuze voor mensen die in kleine appartementen wonen of een kleine eetruimte hebben. Omdat bistrotafels veel kleiner zijn dan de gemiddelde eettafel en aangezien mensen in kleine appartementen geen grote drukte hebben, past deze set perfect in kleine ruimtes. Met deze set hoeven mensen geen concessies te doen aan stijl vanwege ruimtegebrek.

Bistrotafels lenen zich ook voor romantiek. De grootte van het kleine bistrotafelblad stimuleert intimiteit, met de subtiele hint van Frankrijk en de “City of Love” erbij. Hierdoor kunnen “date nights” thuis worden gehouden, waardoor het broodnodige geld wordt bespaard tijdens deze onzekere economische keer. Het enige wat koppels hoeven te doen is hun bistro in een romantisch thema inrichten, de lichten dimmen en de magie de overhand laten nemen.

Bistrotafels zijn ook bekend als bartafels of pubtafels; elk heeft een hoge tafel en meestal twee bijpassende stoelen. Ze zijn ook niet alleen voor binnenshuis; ze kunnen gemaakt worden van weerbestendige materialen en kunnen buiten geplaatst worden. Dergelijke bistrotafels kunnen modieuze en unieke terrastafels maken.