De keuken is een van de meest gebruikte ruimtes van een huis. Je kookt er heerlijke gerechten voor je partner of je gezin of zelfs je vrienden. Je komt er samen om te ontbijten en wanneer je een lange dag hebt gehad, dan praat je leunend tegen het aanrecht met een hete kop koffie in je handen. De keuken is het kloppende hart van een huis. Dus waarom zou je het niet gezellig maken? 

Wie in een levendig en warm huishouden is opgegroeid, weet dat mensen gemakkelijk samenkomen in de keuken. Wanneer de etensgeuren opstijgen komen mensen uit alle hoeken van het huis naar de keuken. Soms schuiven er, al dan niet onverwacht, vrienden aan tafel of brengen de kinderen speelkameraadjes mee naar huis. 

Lekker eten brengt mensen bij elkaar

Mensen genieten ervan om samen te komen en bij te praten onder het genot van een lekker maal en een glaasje wijn. De tijd van formeel dineren is al een tijd achter de rug. Hoewel veel mensen nog een echte eetkamer hebben, eten we eigenlijk vaker aan de keukentafel. Omdat het gemakkelijk is, maar ook omdat het gezelliger is. Terwijl iemand kookt, zitten de anderen aan tafel met een glaasje wijn en wat aperitiefhapjes. 

Maak de keuken de gezelligste plaats van je huis

Een koude, kale keuken is niet aantrekkelijk. Zelfs niet wanneer het er geurt naar heerlijke gerechten. Een keuken mag dus best gezellig zijn, maar moet ook praktisch zijn. Alles wat je nodig hebt om te koken, moet binnen handbereik staan. Onnodige prullen en versiersels staan alleen maar in de weg. 

Om een keuken gezellig te maken, moet je dus goed nadenken over wat er neerzet of hangt. Een aantal Le Creuset potten en pannen die aan haken tegen de muur hangen ogen heel gezellig en zijn bovendien praktisch binnen handbereik. Een kruidenrek met allerlei kruiden en flessen olijfolie met ingelegde chilipepers toont even gezellig en is even praktisch. 

Decoreer de tafel, niet het aanrecht

Hou je van kaarsen, mooie borden en schalen? Zet ze dan niet op het aanrecht, maar kleed je eettafel mooi aan. Gebruik een tafellaken, onderleggers, elegant steengoed en bestek. Kies sfeermakers van HK Living. Leef je helemaal uit. Hoe gezelliger, hoe beter. 

De keuken is het hart van je huis en dat willen zeggen dat er in geleefd wordt. Tafellakens worden zonder pardon opzij geschoven wanneer de kinderen willen kleuren aan de keukentafel. Mooie glazen vallen om en maken wijnvlekken. Trek je dat vooral niet aan: in een keuken wordt geleefd en net dat maakt het er zo huiselijk.