Als restauranteigenaar zijnde sta je vaak in de keuken en dan zijn de werkomstandigheden vaak uitdagend. Je hebt te maken met verschillende omstandigheden zoals warmte, slechte ventilatie, werkdruk, hygiëne en zicht. Zodra er rook optreed zie je minder en als er dan ook nog eens slecht licht is, is het vragen om ongelukken. De uitdaging zit hem dan ook in het verkrijgen van goed licht. Goed licht betekent dat je geen schaduw hebt en in helder licht werkt om in de keuken je producten te bereiden. Maar wat doet dat met de lamp wanneer deze in een constante hitte hangt en temperatuurschommelingen heeft die er voor zorgen dat ook nog eens het vocht in de lamp binnendringt. Dan gaan de lampen vaak stuk of verliezen hun kracht waardoor er minder licht wordt weergegeven. Al met al is het daarom als restauranteigenaar vaak voordeliger om over te stappen naar LED verlichting die warmtebestendig zijn. Er bestaan lampen die tegen koud, vocht en hitte kunnen.

 

Hoe voorkom je slecht zicht

Er is een bedrijf in Nederland die gespecialiseerd is in bedrijfsverlichting die bedrijven helpt te bepalen wat goed is voor de werkzaamheden die je uitvoert. Elke verlichting is anders en daarom is het van belang je goed te laten informeren. Ook hetgeen wat je uitvoert moet zichtbaar zijn en vooral met eten dient een gerecht perfect eruit te zien. Het oog wil tenslotte ook wat 😊

Je voorkomt slecht zicht door een goede afzuiging te hebben die alle rook en vetten goed afzuigt zodat je scherp en helder beeld hebt. Ook kan je slecht zicht voorkomen door de verlichting op een zodanige plek te hangen dat deze niet te dicht maar ook niet te ver van het werkblad staat. Een ander voordeel is dat werknemers die helder licht hebben vaak uitgeruster en vrolijker naar hun werk gaan. Dit draagt bij aan het geluk en werkproductiviteit!